Virtual Reality onderwijs pilot. Werken met Google Expeditions VR

/, ICT en didactiek, Ipad in de klas, Virtual Reality VR/Virtual Reality onderwijs pilot. Werken met Google Expeditions VR

Virtual Reality onderwijs pilot. Werken met Google Expeditions VR

Vandaag in de Aardrijkskunde les een erg gave pilot gedaan met Virtual Reality in de klas.

We gebruikten hiervoor de smartphones van de leerlingen en verschillende VR brillen, van Google Cardboard tot een Samsung Gear VR Oculus. Op alle smarthpones (iPhone, Samsung) werd de App Google Expeditions Virtual Reality gebruikt.
Op één leidende iPad (of andere tablet) die door mij als docent gebruikt werd, was eveneens Google Expeditions geïnstalleerd. Door in de App aan te geven dat die iPad de “guide” is, kunnen de leerlingen “aansluiten” bij de expeditie, door op “follow” te drukken.  De docent kiest nu een expeditie op de docent iPad en drukt op de play knop. Het gave zit hem er in dat de leerlingen gewoon helemaal zelf rond kunnen kijken, maar dat zij eveneens kijktips krijgen van de docent: die kan door lang op een plek te drukken een focuspunt aanbrengen. De docent ziet aan de “smileys” op zijn scherm waar de leerlingen naar kijken.

De combinatie van een guided expedition met prachtig beeldmateriaal is echt een aanwinst voor Virtual Reality in het onderwijs. Leerlingen vonden het zelf ook erg leuk en leerzaam.

IMG_0758 IMG_0756

By |2017-09-18T20:13:15+01:00februari 3rd, 2017|Apps en webtools, ICT en didactiek, Ipad in de klas, Virtual Reality VR|0 Comments

About the Author:

Sanne
Als zelfstandige met ruime ervaring zowel de zakelijke ICT dienstverlening als het onderwijs richt ik mij met Pitwise op vernieuwing in het onderwijs als adviseur, projectmanager en trainer. Ik begeleid scholen in de overgang naar onderwijs met tablets of laptops en adviseer uitgevers bij nieuwe onderwijsconcepten. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. In mijn vrije tijd gaan we graag op pad met ons oude VW Busje (www.beachbusje.com).

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.