Infographic als opdracht in het onderwijs

/, ICT en didactiek, Ipad in de klas/Infographic als opdracht in het onderwijs

Infographic als opdracht in het onderwijs

Infographics worden steeds meer gebruikt in de media en dan in het bijzonder op internet. Deze vorm biedt veel informatie in een overzichtelijk format, waarbij grafieken en korte teksten elkaar afwisselen in een aantrekkelijk vormgegeven afbeelding.

In het onderwijs kom je deze infographics nog niet veel tegen, terwijl dit een uitstekend eindproduct kan zijn van een praktische opdracht of kort onderzoek. Op internet zijn meerdere websites te vinden die leerlingen op basis van sjablonen de mogelijkheid bieden om zelf infographics te maken. Zelf ben ik een groot liefhebber van Easel.ly en Piktochart.com . Beiden hebben een zelfde werkwijze: je kiest een sjabloon dat bij jouw infographic past (tijdslijn, onderzoek, etc.) en vult deze sjabloon met informatie. Je kunt op eenvoudige wijze taartdiagrammen, icoontjes, afbeeldingen en teksten toevoegen.

Bekijk:

By | 2015-06-19T18:00:51+00:00 juni 19th, 2015|Apps en webtools, ICT en didactiek, Ipad in de klas|1 Comment

About the Author:

Sanne
Als zelfstandige met ruime ervaring zowel de zakelijke ICT dienstverlening als het onderwijs richt ik mij met Pitwise op vernieuwing in het onderwijs als adviseur, projectmanager en trainer. Ik begeleid scholen in de overgang naar onderwijs met tablets of laptops en adviseer uitgevers bij nieuwe onderwijsconcepten. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. In mijn vrije tijd gaan we graag op pad met ons oude VW Busje (www.beachbusje.com).

One Comment

  1. Line Gevers 9 juli 2015 at 09:44 - Reply

    Dit kende ik nog niet, super gaaf. Dit is absoluut bruikbaar.

Geef een reactie

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?